Varmt välkommen till konsert med Villén & Sjølin. Med musik av stora nordiska kompositörer anpassat för flöjt och gitarr bjuder de på en unik musikupplevelse. Kom och njut av härliga tongångar i Borås Adventkyrka! 

 

 
 

När: 1 februari 17.00
Pris: Frivillig gåva
Mer information: villensjoelin.dk

 

Nordic Lyric Pieces

Nordic Lyric Pieces är namnet på Villén & Sjølins nyaste album som kommer ut 23 januari 2020. Musiken är av stora nordiska kompositörer som Grieg, Nielsen, Peterson-Berger og Sibelius och allt från pianostycken till symfoniorkester är ned-kokat till en utsökt duo-version för flöjt och gitarr.

Villén och Sjølin

Karisma och originalitet är endast några av de ord som beskriver den klassiska duon Villén och Sjølin. De strävar alltid efter att leverera en musikalisk och personlig kraftföreställning. De två musikerna är inte begränsade av befintlig repertoar, utan arbetar hela tiden för att utöka repertoaren av lämpliga verk för gitarr och följt.

Villén & Sjølin har en examen från solistklassen på det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Det var där de började sitt musikaliska partnerskap 2015 och har sedan dess haft 150 konserter tillsammans.

Duon har utvecklat ett unikt och närmast telepatiskt samspel där humor och ordlös kommunikation utgör en stor del av de visuella instrumenten.